Mijn naam is Kirsten van Berchum en ik ben 47 jaar. Sinds 2000 werk ik in de jeugdhulpverlening, onder andere als opvoedkundig gezinsbegeleider en opvoedtrainer (Triple P). 

Daarnaast werk ik sinds 2012 als gecertificeerd kinder- en oudertherapeut in mijn eigen praktijk.

De afgelopen 19 jaar heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen, tieners, ouders en gezinnen, met een grote diversiteit aan problematiek. Het is voor mij dankbaar werk, dat steeds weer veel voldoening oplevert.

Na mijn sociaal-psychologische studie aan de Universiteit Utrecht heb ik enkele jaren later de (verkorte) Hbo-opleiding 'maatschappelijk werk en dienstverlening' gevolgd aan Hogeschool De Horst te Driebergen.

Vervolgens heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van zowel reguliere als alternatieve hulpverlening aan kinderen en ouders, waaronder een tweejarige opleiding tot holistisch kindertherapeut. Ook besteed ik al jaren veel aandacht aan mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling, via boeken, workshops en coachingstrajecten.

Naast mijn wetenschappelijke en reguliere achtergrond, haal ik mijn kennis en inspiratie tevens uit de holistische en spirituele kijk op kinderen, opvoeding en het leven in het algemeen. Ik vul de inzichten uit de reguliere gezondheidszorg en psychologie graag aan met de mogelijkheden die de aanvullende (alternatieve) gezondheidszorg biedt.

 
Het is mooi
een ladder te zijn
voor kinderen
die op een sombere dag
naar de zon willen klimmen.

V. Koeprijanov